Behandlinger hårfjerning

Værd at vide om hårfjerning

Antallet af hårsække på vores krop er genetisk bestemt. Det vil sige at det antal vi fødes med, ikke ændres over tid. Håret gror i tre vækstfaser, og hvert enkelt hår gror i sin egen rytme. Det er den rytme der skal ensrettes med gentagne behandlinger, så der kan opnås en blød og glat hud og en længere hårfri periode. Det er optimalt at fjerne hår i vækstfasen. I vækstfasen gror håret, får næring og har blodtilførsel. Når håret fjernes i denne fase afbrydes væksten og en lille punktblødning kan opstå. Ofte kan man se at hårroden kommer med ud. Når dette sker svækkes hårpapillen, og ved gentagne hårfjenelser vil færre og færre hår dannes.

Du kan efter første behandling kunne opleve, at det nye hår kan ses. Måske går der kun et par uger, inden der skal behandles igen, men efter 2-3 behandlinger er hårsækken tom, og der kan typisk 3-6 uger mellem hver behandling. Dette kan selvfølgelig variere fra person til person.

Ved hvert hårstrå er der en talgkirtel, der tilfører huden og håret fedt. Denne talgkirtel kan en sjælden gang irriteres, når håret trækkes ud, så der kommer en lille bums eller irritation. Dette ses oftest på overlæben, og hage. Nogle oplever det aldrig, andre hver gang. En eventuel bums eller irritation, der får lov at ’være i fred’ vil typisk forsvinde efter få dage.

Jeg anbefaler at håret er mellem 3-5 mm, eller mere, når du skal have det fjernet. Specielt hvis det er første gang du prøver voks eller sugaring.

Jeg anbefaler at du eksfolierer huden med en scrub dagen før du skal have fjernet hår. Dette fjerne døde hudceller, urenheder fra porerne, løfter indgroet hår og stimulerer blodomløbet. Alt dette sikre en mere optimal behandling og minimerer risikoen for indgroet hår.

Mellem behandlingerne anbefaler jeg brug af scrub 2-3 gange om ugen og brug af fugtighedscreme. Dette vil yderligere minimere risikoen for indgroet hår ved at holde huden smidig og fugtig.

Produkter

Jeg er yderst omhyggelig med udvælgelsen af de produkter jeg anvender i min klinik. Jeg har en baggrund som farmaceut og forstår mig både på krop og ingredienser.

Til hårfjerning med voks har jeg valgt at arbejde med produktet Perron Rigot. Perron Rigot er #1 voks mærke på de største voksmarkeder i verden, som Frankrig, USA og England, og findes i dag i næsten 100 lande. Perron Rigot™ har mere en 20 patenter inden for hårfjerningsvoks, ligesom de var de første på markedet med en hypoallergen voks. Udvalget af mange forskellige voks giver mig mulighed for at arbejde med den voks der vil give det bedste resultat på dig og på præcist det område du har valgt at få vokset.

Til sugaring anvender jeg HEVI Sugaring der er et økologisk certificeret og allergivenligt hårfjerningsprodukt til hele kroppen. Det fjerner hår effektivt og kan anvendes til alle hudtyper – selv med eksem, psoriasis og sensitiv hud.

Produktet består udelukkende af økologiske og naturlige råvarer og er fri for parfume og skadelig kemi. Derudover er produkterne produceret her i Danmark og med omtanke for miljøet.

Hårfjerning med voks

Ved en voksbehandling bliver produktet påført i hårets groretning og håret fjernes med roden imod hårets groretning.

Hårfjerning med sugaring

Ved sugaringbehandling bliver produktet påført imod hårets groretning og håret fjernes med hårets groretning. Sugaring er optimal behandling til personer med sensitiv hud.